Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΜΕ ΟΥΣΙΑ

"Επαναστάτης είναι για μένα εκείνος που δε βολεύεται μέσα σε συστήματα και καταστάσεις Δεν εξυπηρετεί τα προσωπικά συμφέροντά του και δε παίρνει μισθό για να εκφράσει το επαναστατικό του πνεύμα.
Η επανάσταση δίνει ηθική ικανοποίηση κι όχι υλική. Άρα όποιος εκπροσωπεί άλλους επαναστάτες και αμείβεται είναι υποκριτής και μούφας.

Μην επιτρέπετε σε κανέναν ηγέτη να σας πιπιλά το μυαλό ότι αμείβεται για να τρέχει για όλα τα δικά σας επαναστατικά πιστεύω. Ο αληθινός επαναστάτης παραμένει φτωχός και σε πολλές περιπτώσεις ανώνυμος. Ο αληθινός επαναστάτης δεν αναφέρειται σε λίστες και βιβλία.Ο αλιθινός επαναστάτης είναι εκείνος που πέρασε έξω από τη Βουλή των Ελλήνων, ενιωσε ρίγος κι έβαλε το χέρι στην τσέπη να μετρήσει τα λιγοστά ευρώ του. Ο αληθινός επαναστάτης δεν είναι πολιτικός, ενώ ασκεί πολιτική ήθους.


Ο αληθινός επαναστάτης δε λέγεται ήρωας,γιατί τον τίτλο του ήρωα τον κλέβουν πάντα άλλοι. Ο αληθινός επαναστάτης έχει την τέχνη μέσα του κι όχι την αντιποιητική συμπεριφορά.Ο αληθινός επαναστάτης πεθαίνει για ιδανικά. Δε θέλει στεφάνια.Δε θέλει μνημόσυνα. Δε θέλει πανηγύρια.Ο αληθινός επαναστάτης θέλει επανάσταση ποιοτική δίχως όφελος.".

Σόφη Λύσσαρη 17-11-17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου